Maakt dromen waar al 19 jaar | 1999-2018
Winkelwagen

Workshop Schermen (10 personen)

U bent op zoek naar een unieke sport? Dan is deze workshop schermen zeker iets voor u! Leer de geschiedenis en de verschillende manieren hoe u deze sport uitvoert. Aan het einde duelleert u met een echte tegenstander en kunt u alle kennis toepassen!
  • Onze prijs €300,00
  • Aantal:
Workshop Schermen (10 personen)

Workshop Schermen (10 personen):  

Uw Experience
U maakt op uniek wijze kennis met de schermsport. Na de introductie en welkom start het programma met een korte inleiding. Hierbij wordt de geschiedenis van de schermsport toegelicht en krijgt u uitleg over de verschillende disciplines. (Floret, degen, sabel). Daarna starten we het voetenwerk. U wordt in stelling gezet (En garde!) en leren de basis voetpassen die voor het schermen van essentieel belang zijn. Er wordt al gelijk een bijzondere vorm geboden. Als het voetenwerk onder de knie is krijgt iedere deelnemer een sabel, handschoen, masker en vest. Vervolgens worden een aantal aanvallen geleerd en aansluitend de weringen (verdedigingstechnieken). Al snel gaan de deelnemers over tot een duel. Er wordt met teams geduelleerd en uiteindelijk eindigt de workshop met het spectaculaire ballonnengevecht! Een bijzondere ervaring!

Eén voor allen en allen voor één!!!!!!!!

Belangrijke informatie
Deze experience is alleen voor groepen van 10 personen of groter. De locatie is niet bij de prijs inbegrepen.

Het weer
Deze experience is niet afhankelijk van het weer. Met mooi weer buiten en als het weer wat tegen zit gaan we gewoon naar binnen.

Duur van de experience
Uw experience duurt ongeveer 1,5 a  2 uur. Het programma start op het door u gewenste tijstip.

U en hoeveel anderen
U dient aan deze experience met een groep van minimaal 10 personen deel te nemen maar ook grote groepen zijn zeer welkom. Maximaal 60 personen tegelijk. Meerdere workshops op een dag zijn geen probleem.

Toeschouwers
Veelal wordt de workshop in de beslotenheid van uw team verzorgd.

Kleding
De kleding voorschriften zijn slechts een advies. Onze ervaring met de experiences leert ons welke kleding geschikt is. Uiteraard is dit ook weersafhankelijk. Wij adviseren u om voor deze experience prettig zittende vrijetijdskleding mee te nemen. Mochten er aanvullende vereisten zijn zal onze klantenservice u bij uw reservering hierop attenderen.

Beschikbaarheid
Indien u een reservering wilt maken kunt u zowel online als telefonisch een datum kiezen. We adviseren u dat data in het weekend populair zijn, en dat u ruim van tevoren dient te reserveren. Deze experience is beschikbaar op geselecteerde data gedurende het hele jaar.

Locatie
Het schermen kan op iedere locatie In Nederland verzorgd worden. Wij doen u graag een passende suggestie. Dat kan een kasteel zijn maar ook een sporthal, vergaderzaal, het strand eigenlijk kunt u het zo gek niet bedenken. De locatiekosten en kosten voor de instructeurs om naar de locatie te komen zitten nog niet bij de prijs inbegrepen.

Code : P30243

Workshop Schermen (10 personen):

Zie locaties

Workshop Schermen (10 personen): Beschikbaarheid

Workshop Schermen (10 personen): Fun Facts

Schermen is het systematisch gebruik van een wapen zoals een degen of floret of sabel voor aanval en verdediging. De term wordt meestal gebruikt om de systemen van Europese oorsprong aan te duiden. Tegenwoordig kan het refereren aan de Europese vechtkunst met het zwaard, Olympisch sport-schermen, toneelschermen of de mensuur.
Opgang van het moderne schermen
Competitie in het schermen is zo oud als de schermkunst zelf. Toch was het pas bij de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 dat het schermen als moderne sport ontstond. Schermen is één van de vijf sporten die sinds de eerste editie altijd op het programma van de Olympische Spelen hebben gestaan.
De eerste jaren van het schermen als sport waren chaotisch, met aanzienlijke onenigheid over de regels tussen de schermscholen uit verschillende landen, vooral de Franse en Italiaanse scholen. Deze toestand eindigde in 1913 met de oprichting van de Fédération Internationale d'Escrime (FIE) in Parijs. De missie van de FIE is het codificeren en reguleren van de schermsport, in het bijzonder voor de internationale competitie.

De wapens
In het sportschermen bestaan drie wapens:
Floret
Het floret is een licht wapen met een flexibel, rechthoekig lemmet. Het wapen moet minder dan 500 gram wegen en heeft een maximale lengte van 110 cm. Geldige treffers kunnen enkel toegebracht worden met de punt. Het geldige trefvlak bestaat enkel uit de romp. (In het moderne sportschermen, waarbij gebruik gemaakt wordt van elektrische trefferaanduiding, moet men de tegenstander treffen met de punt van het wapen, met een kracht van minstens 4,9 Newton (500 gram).)
Degen
De moderne degen leunt het dichtst aan bij het klassieke duelwapen. De degen is een lang recht wapen, met een lemmet dat driehoekig is in doorsnede en relatief onbuigzaam. De kom is relatief groot. Het wapen moet minder dan 770 gram wegen en heeft een maximale lengte van 110 cm. Geldige treffers kunnen enkel toegebracht worden met de punt. Het geldige trefvlak beslaat het hele lichaam.
Sabel
De sabel is een slag- en steekwapen. Het wapen moet minder dan 500 gram wegen en heeft een maximale lengte van 105 cm. De kom is relatief groot en gesloten. Treffers kunnen toegebracht worden met de punt, de snijkant, tegensnijkant of de platte kanten van het wapen. Het geldig trefvlak bestaat uit de romp (boven het middel), het hoofd en de armen.

Beschermende kledij
Moderne schermkledij is gemaakt van stevig katoen, nylon of kevlar. De volgende items worden gedragen ter bescherming van de schermer:

Vest
Ondervest, dat onder het vest gaat en vooral dient om de bescherming van de bovenarm en borst aan de kant van de gewapende arm te verdubbelen
Handschoen, om te vermijden dat een wapen onder de mouw kan schieten, en ter bescherming van de hand evenals voor een betere grip op het wapen
Broek, tot net onder de knie
Kousen, tot net boven de knie
Masker, met slab ter bescherming van de hals
Traditioneel is de kleur van de uitrusting wit, om de het makkelijker te maken voor de scheidsrechters om de treffers te zien. Dat kan wellicht worden teruggevoerd naar de tijd voor elektrische trefferaanduiding, toen soms roet of gekleurd krijt werden aangebracht aan de lemmers om treffers op de kledij van de tegenstander aan te duiden. Recent zijn de FIE-regels wat versoepeld zodat ook kleuren worden toegelaten. Zwart is de traditionele kleur voor schermmeesters.

Workshop Schermen (10 personen): Not sure yet

Workshop Schermen (10 personen): Voowaarden

Deze experience is alleen voor groepen van 10 personen of groter.

De locatie is niet bij de prijs inbegrepen.

 Volg deze 4 eenvoudige stappen om een onvergetelijke ervaring dag te genieten!

Koop uw ervaring

Kies uit meer dan 7000 ervaringen in Europa en Amerika

Ontvang uw voucher per e-mail of per post

Uw gepersonaliseerde voucher kan worden opgestuurd via de post of via mail waarna u het thuis kan adrukken

Activeer uw bon

Klik op de link hieronder om uw voucher te activeren

Boek een datum

Neem contact op met de locatie om een datum voor uw ervaring te boeken.

  • Onze prijs €300,00
  • Aantal:
FAQ - veel gestelde vragen
Hier vind u de informatie over het inwisselen en upgraden van uw vouchers, levertijd, het meenemen van toeschouwers, zakelijke diensten en veel meer. Alle FAQ vindt u hier
Reviews
Indoor Skydive in Germany Ik kwam er pas bij het boeken achter dat het in Duitsland was, maar het is zeker de moeite waard. Je voelt je echt super vrij. Anneleen de Swart

Trusted by
Online Hulp
Hallo, ik ben Sophie
Heeft u hulp nodig met dit cadeau, Workshop Schermen (10 personen)?