Maakt dromen waar al 19 jaar | 1999-2018
Winkelwagen

Spinaker varen

Spinaker
  • Onze prijs €145,00
  • Aantal:
Spinaker varen

Spinaker varen:  

Uw Experience
Iedere zeilkenner weet het: Catamaran zeilen is een sensationele ervaring. Spinaker varen vindt plaats op een volledig uitgeruste Nacra F18. Een ideale catamaran waarop naast de instructeur nog 2 leerlingen kunnen zeilen. De boothandeling op deze spinaker vereist meer vaardigheden dan op een normale catamaran. Tijdens deze 1 daagse cursus spinaker varen zult u kennis maken met de basisvaardigheden van het spinaker varen.

Belangrijke informatie
U dient over voldoende zwemvaardigheid te beschikken.

Het weer
Deze experience is afhankelijk van het weer. Neem de dag voor uw experience contact op met de locatie.

Duur van de experience
Uw experience duurt ongeveer 1 dag. Houdt u er rekening mee dat u minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig dient te zijn, en dat uw experience soms kan uitlopen.

U en hoeveel anderen
Een experience beleeft u soms met anderen, wat extra gezelligheid garandeert. Uiteraard zorgen wij ervoor dat de groepen klein blijven zodat u zelf optimaal kunt genieten van uw experience. Aan deze experience nemen tegelijkertijd 2 personen deel + instructeur.

Toeschouwers
Nee, helaas is deze experience niet geschikt voor toeschouwers om bij te wonen. U kunt uiteraard wel een tweede voucher bestellen. Vraag onze klantenservice naar de mogelijkheden.

Kleding
De kledingvoorschriften zijn slechts een advies. Onze ervaring met de experiences leert ons welke kleding geschikt is. Uiteraard is dit ook weersafhankelijk. Wij adviseren u om voor deze experience surfschoentjes of oude gympen mee te nemen. Wetsuits en zwemvesten zijn op de locatie aanwezig.

Beschikbaarheid
Indien u een reservering wilt maken kunt u zowel online als telefonisch een datum kiezen. We adviseren u dat data in het weekend populair zijn, en dat u ruim van tevoren dient te reserveren. Deze experience is beschikbaar in het zomerseizoen in juli en augustus.

Locaties
Deze experience is beschikbaar in Cadzand-Bad.

Code : P30339

Spinaker varen:

Zie locaties

Spinaker varen: Beschikbaarheid

Spinaker varen: Fun Facts

CATAMARAN
Een catamaran is een vaartuig met twee drijvende delen (de rompen), die boven de waterlijn parallel aan elkaar gemonteerd zijn. Door deze constructie heeft een catamaran een grote aanvangsstabiliteit, terwijl het een lage weerstand heeft, hetgeen resulteert in een grotere snelheid dan bij gewone vaartuigen. Als zeilschip is de catamaran populair, maar tegenwoordig worden ook snelle veerboten op deze wijze gebouwd. Het woord Catamaran komt uit het Tamil: kattumaram dat 'bij elkaar gebonden bomen' betekent.


Catamaran zeilen
Bij zeilcatamarans heeft die grote aanvangsstabiliteit ook een keerzijde. Waar kielbalast doeltreffender wordt naarmate de hellingshoek groter wordt, wordt de balast in de rompen van de catamaran juist minder doeltreffend bij een grotere hellingshoek. Hierdoor krijgt een catamaran naarmate hij sterker helt minder oprichtend vermogen. Omdat de neerwaardse trekkracht van het tuig wel sterker wordt naarmate de boot sterker helt, heeft iedere zeilcatamaran een punt waarop hij geen richtend vermogen heeft; hij verliest dus eigenlijk z'n evenwicht op een romp; daarvoorbij slaat de boot om. Bij een catamaran die omgeslagen is, is het oprichtend vermogen zelfs negatief: als de ene romp eenmaal over de andere heen getild is kan de boot door het gewicht van de bovenste romp en de wind in de trampoline ondersteboven worden geduwd. Dit wordt ook wel (door-)kenteren genoemd. Het grootzeil, dat vlak op het water ligt, vertraagt echter de kans om verder door te kenteren. Bovendien wordt er, ter voorkoming van kenteren, bij de moderne (sport-)catamarans voor gezorgd dat de mast waterdicht is. Het drijvend vermogen van de mast voorkomt dus mede dat de boot doorkentert.

Spinaker varen: Not sure yet

Spinaker varen: Voowaarden

 

Volg deze 4 eenvoudige stappen om een onvergetelijke ervaring dag te genieten!

Koop uw ervaring

Kies uit meer dan 7000 ervaringen in Europa en Amerika

Ontvang uw voucher per e-mail of per post

Uw gepersonaliseerde voucher kan worden opgestuurd via de post of via mail waarna u het thuis kan adrukken

Activeer uw bon

Klik op de link hieronder om uw voucher te activeren

Boek een datum

Neem contact op met de locatie om een datum voor uw ervaring te boeken.

  • Onze prijs €145,00
  • Aantal:

Spinaker varen: Alternative products

FAQ - veel gestelde vragen
Hier vind u de informatie over het inwisselen en upgraden van uw vouchers, levertijd, het meenemen van toeschouwers, zakelijke diensten en veel meer. Alle FAQ vindt u hier
Reviews
Indoor Skydive in Germany Ik kwam er pas bij het boeken achter dat het in Duitsland was, maar het is zeker de moeite waard. Je voelt je echt super vrij. Anneleen de Swart

Trusted by
Online Hulp
Hallo, ik ben Sophie
Heeft u hulp nodig met dit cadeau, Spinaker varen?