Maakt dromen waar al 19 jaar | 1999-2018
Winkelwagen

Padi duikcursus

Heeft u altijd al willen leren duiken?

Met deze cursus leert u de basistechnieken van het duiken in een uur onderwater en daarna kunt u zelf onder toezicht rondzwemmen om het duiken zelf te ervaren en uw technieken uit te oefenen.

  • Onze prijs €399,00
  • Aantal:
Padi duikcursus

Padi duikcursus:  

Uw Experience
Ga eens kijken in de onderwater wereld met een duikles. U begint met een korte introductie over duiken en enkele basistechnieken. Dan gaat u voor een uur onderwater: na een paar simpele oefeningen kan je onder toezicht rondzwemmen en voelen hoe het is om gewichtloos te zijn. De eerste keer vergeet u nooit en waarschijnlijk bent u meteen verslaafd! Afgezien van de Padi cursus, kunt u ook kiezen voor een hele dag buiten duiken of een introductieavond.

Belangrijke informatie
U dient zelf zwemkleding en een oud T-shirt mee te nemen.

Het weer
Deze experience is niet afhankelijk van het weer.

Duur van de experience
Uw experience duurt ongeveer 5 avonden en 2 zaterdagen. Houdt u er rekening mee dat u minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig dient te zijn, en dat uw experience soms kan uitlopen.

U en hoeveel anderen
Een experience beleeft u soms met anderen, wat extra gezelligheid garandeert. Uiteraard zorgen wij ervoor dat de groepen klein blijven zodat u zelf optimaal kunt genieten van uw experience. Aan deze experience nemen tegelijkertijd ongeveer 10 personen deel.

Toeschouwers
Ja, toeschouwers zijn welkom en mogen een gedeelte of de gehele experience bekijken. Vraagt u onze klantenservice naar de specifieke voorwaarden die per locatie kunnen verschillen. 

Kleding
De kleding voorschriften zijn slechts een advies. Onze ervaring met de experiences leert ons welke kleding geschikt is. Uiteraard is dit ook weersafhankelijk. Wij adviseren u om voor deze experience badkleding en badhandoek  mee te nemen. Mochten er aanvullende vereisten zijn zullen wij u bij uw reservering hierop attenderen.

Beschikbaarheid
Indien u een reservering wilt maken kunt u zowel online als telefonisch een datum kiezen. We adviseren u dat data in het weekend populair zijn, en dat u ruim van tevoren dient te reserveren. Deze experience is beschikbaar van maart t/m oktober.

Locaties
Deze experience is beschikbaar in Oostvoorne/Vinkeveen.

Code : P30079

Padi duikcursus:

Zie locaties

Padi duikcursus: Beschikbaarheid

Padi duikcursus: Fun Facts

Sportduiken is de bezigheid van het langdurig onder water verblijven met een persluchtfles (SCUBA). Het duiken werd tot halverwegen de twintigste eeuw voornamelijk beroepsmatig gedaan, maar is sindsdien ook een recreatief tijdverdrijf, met een nog steeds groeiende populariteit. Ook onderscheiden we het vrijduiken zonder persluchtfles.

Historie
Het precieze begin van het duiken is onbekend, maar er zijn Griekse en Egyptische verwijzigen naar het duiken. De oudste afbeelding van een duiker is een Assyrische houtsnede van een duiker met een met lucht gevulde dierenhuid. Verder vinden we in oude geschriften veel verwijzingen terug naar onderwateractiviteiten. Zo zou Alexander de Grote tijdens zijn veroveringstochten in Klein-Azi렡l gebruik hebben gemaakt van een soort duikersklok. Dit was een ton waarin een glazen raam was bevestigd.
De meeste bronnen over duikers staan in verband met zeeoorlogen. Zo heeft Herodotos, een Griekse schrijver die leefde van 484 tot 425 voor Christus en aan verslaggeving deed, beschreven hoe Scyllias, een beroemde Griekse duiker uit de vijfde eeuw voor Christus, die gevangen genomen was door Xerxes I, de Perzische koning, schatten uit gezonken Perzische schepen moest bergen. Zo vertelde Herodotos: Tijdens een zeeoorlog werd de Griek Scyllias op een schip gevangen gezet door de Perzische koning Xerxes I. Toen Scyllias vernam dat Xerxes een Griekse vloot ging aanvallen, kon hij een mes buitmaken en overboord springen. De Perzen konden hem niet vinden in het water en dachten dat hij verdronken was. 's Nachts kwam Scyllias boven water en sneed alle ankertrossen van de Perzische schepen door. Hij gebruikte een rietstengel als snorkel om onopgemerkt te blijven. Daarna zwom hij nog 15 km om zich terug bij de Grieken te voegen.
Na de oudheid ebde de interesse om de onderwaterwereld te leren kennen weg. Tot de renaissance werd er geen aandacht bestaat aan eender welke onderwateractiviteit. Tijdens de renaissance werden er wel enkele apparaten uitgevonden. Zo beschreef bijvoorbeeld Leonardo da Vinci in zijn Atlantic Codex (Biblioteca Ambrosiana, Milaan) dat er systemen in gebruik waren om kunstmatig onder water te kunnen ademen. Details wilde hij niet geven, om zo "ongure types" niet op ide뮠te brengen (om schepen te laten zinken of te roven en moorden). Dat was niet zo'n rare gedachte: duiken werd in die tijd voornamelijk gebruikt in oorlogen en ook wel om verloren schatten op te duiken. Er zijn wel enkele tekeningen van allerlei snorkels en een op de borst gedragen luchtzak.
In 1660 bestudeerd Robert Boyle ongeveer tegelijkertijd met Edme Mariotte, het effect van lucht in water. Wat zou ons lichaam doen wanneer het naar de diepte wordt gebracht? In 1715 Vond John Lethbridge een duikersklok uit waarmee de duiker gemakkelijk bergingswerkzaamheden kon uitvoeren. Verder ontwikkelde Halley noog een duikersklok waarmee hij 90 minuten op de bodem van de theems kon verblijven.
Pas in de negentiende eeuw kwam de ontwikkeling echt op gang. De gebroeders deane ontwikkeldeen een duikpak met een duikhelm. Later werd dit pak nog verbeterd door Ausust Siebe. Er was 驮 groot nadeel, het pak was afhankelijk van een pomp aan de oppervlakte. Benoit Rouquayrol en Auguste Denayrouze ontwikkelden kort daarop het eerste SCUBA (self-contained underwater breating apparatus) apparaat waarmee men ongeveer een half uur onder water kon blijven en tot een diepte van 30 meter gaan. Hoewel men vroeger al luchtblikken had gebruikt, gebruikten Rouquayrol en Venayrouse de eerste duikfles die een hoger druk dan de normaaldruk kon verdragen.
In 1915 komt Sir Robert Davis met zijn "Submarine escape apparatus", een fles zuurstof die in het water geopend kon worden om zo te kunnen ademen. Deze werd verbeterd door Yves Le Prieur in 1933, gebaseerd op samengeperste lucht.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het duiken ingezet voor verschillende spectaculaire acties, zoals het opblazen van schepen in de haven van Alexandri련Egypte) in 1941 door het Italiaanse elite marinekorps "Decima Mas". De Fransen zaten ook niet stil en in 1943 werden twee diepterecords gevestigd: Georges Comheines dook naar 53 meter, gevolgd door Fr餩ric Dumas met een diepte van 62 meter. Deze laatste poging werd ondernomen met een apparaat dat uitgevonden was door Jacques-Yves Cousteau en Emile Gagnan genaamd de Aqua-lung.
Films van Jacques Cousteau vanaf zijn boot de Calypso maakten duiken en de onderwaterwereld bekend bij het grote publiek, maar ook het gebruik van duiken in o.a. de James Bond films heeft zeker geholpen.
Fysiologie
Duiken is een activiteit die niet geheel gevaarloos is. Immers het water is geen natuurlijke leefomgeving voor de mens. Drukverschillen tussen de omgevingsdruk en de druk in luchthoudende (lichaams)holten kunnen een barotrauma veroorzaken. Andere gevaren zijn Caisson ziekte en Zuurstofvergiftiging, naast de diverse giftige zeedieren en planten die voor de nodige problemen kunnen zorgen (tot en met de dood!).

Organisaties
Er zijn op de wereld een aantal grote organisaties die zich bezighouden met de duiksport:
Confederation Mondiale des Activites Subaquatiques (CMAS)
Professional Association of Diving Instructors (PADI)
Instructor Dive Development (IDD)
Professional Dive Instructor Corporation (PDIC)
Scuba Schools International (SSI)
De eerste is een overkoepelende organisatie voor landelijke onderwatersport bonden en is gebaseerd op verenigingen. De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) is onderdeel van CMAS. De andere zijn commercieel geori뮴eerd. PADI, IDD, PDIC en SSI hebben in Nederland "filialen" (duikscholen en winkels die cursussen aanbieden volgens het door de betreffende organisatie ontwikkelde lesprogramma).

De duikuitrusting
Voor duiken is een goede uitrusting nodig die minimaal uit de volgende onderdelen moet bestaan:
Duikbril
Snorkel
Vinnen (en voor buiten in Nederland vinnen met laarsjes)
Luchtfles
Manometer voor het aflezen van de druk in de lucht fles
Ademautomaat
Octopus (verplicht gesteld door PADI)
Trimvest
Nat- of droog pak (zelfs in de meest tropische wateren is het nodig om een pak te dragen)
Lood (soms ge﮴egreerd met het trimvest en anders met een loodgordel)
Dieptemeter en horloge
Duikcomputer niet verplicht maar bijna door iedereen gebruikt
Duiktabel (voor nultijdberekeningen en duikplanningen)

Padi duikcursus: Not sure yet

Padi duikcursus: Voowaarden

U dient zelf zwemkleding en een oud T-shirt meenemen
Volg deze 4 eenvoudige stappen om een onvergetelijke ervaring dag te genieten!

Koop uw ervaring

Kies uit meer dan 7000 ervaringen in Europa en Amerika

Ontvang uw voucher per e-mail of per post

Uw gepersonaliseerde voucher kan worden opgestuurd via de post of via mail waarna u het thuis kan adrukken

Activeer uw bon

Klik op de link hieronder om uw voucher te activeren

Boek een datum

Neem contact op met de locatie om een datum voor uw ervaring te boeken.

  • Onze prijs €399,00
  • Aantal:
FAQ - veel gestelde vragen
Hier vind u de informatie over het inwisselen en upgraden van uw vouchers, levertijd, het meenemen van toeschouwers, zakelijke diensten en veel meer. Alle FAQ vindt u hier
Reviews
Indoor Skydive in Germany Ik kwam er pas bij het boeken achter dat het in Duitsland was, maar het is zeker de moeite waard. Je voelt je echt super vrij. Anneleen de Swart

Trusted by
Online Hulp
Hallo, ik ben Sophie
Heeft u hulp nodig met dit cadeau, Padi duikcursus?